“Nem nehéz így énekelni?”

<!-És nem nehéz így énekelni? – kérdezi Zita, a fiatal rajzoló lány, mikor egy kicsit beszélgetünk arról, hogy ki mit csinál, és elmondom neki, hogy többek között a Vörösmarty téren szoktam énekelni.
De, néha nehéz..

Tegnap este például épp a Kállai kettős szép dalát éneklem, teljes lélekkel (Felülről fúj az őszi szél…), amikor látom közeledni az állandóan büdös, koszos, részeg, rongyos, betépett srácot, kezében egy üveg pia. Most kivételesen nem cigizik. Előző tapasztalataim alapján gyorsan felveszem a pénzesdobozomat (a nagyobb pénzeket már korábban elraktam), de folytatom az éneklést.

Ez a dal még nincs meg felvételen, de hasonlókat hallhatsz ezen az oldalon
A srác egész közel áll meg előttem, szokásos módon trágárságokat beszél, és annyira nyomul, hogy most már kénytelen vagyok abbahagyni az éneket, és próbálom elküldeni.
Hasztalan: ő meg a dobozomba próbál belenyúlni.

Ekkor már segítségért kiáltok – eddig a kiabálásomra (“Menj innen!”, “Hagyjál békén!” nem jött oda senki, bár többen idenéztek, hogy mi folyik itt. Nem nehéz észrevenni: a placc közepén állok.

De erre már visszafordul az a fiatal, holland társaság, akikkel két perccel azelőtt volt egy kis afférom, amikor az egyik fiú kigúnyolta az éneklésemet (ez az egyik leguncsibb poén, amit el szoktak sütni: béna hangon áriáznak). Végül is jól sült el ez a kis incidens, így most aztán egy egész tucatnyi testőröm lett: a fiúk meg a pár lány mind odarohannak hozzánk, szinte bekerítik a csavargót, hogy engem ne tudjon bántani.

Elmagyarázom nekik, hogy ez a fickó mindig lopni akar tőlem. A srác védekezően hablatyolja nekik (magyarul), hogy ő nekem barátom, és hogy csak idejött beszélgetni… Szerencsére a hollandok kitartanak, főleg a fiúk fenyegetően néznek rá, ő meg lassan elkotródik.

Nagyon megköszönöm a kis csapatnak a segítséget, Dank U, Dank U!, ők folytatják esti szórakozóútjukat – én meg folytatom az éneklést.

Hát – néha ilyen is történik…


— Gerák Andrea (szöveg, fotók)

*****Támogatnál? Online kalapozás (elegánsabban: crowdfunding)*****
<><>Ha tetszenek a munkáim, és szeretnéd támogatni, többféleképpen megteheted. Igen hálásan megköszönöm, amire lehetőséged és hajlandóságod van. Szuperjó karmát is kapsz!

  • Egy énekes számára természetesen a legjobb támogatás, ha fellépni hívják,
  • Meghallgatják és letöltik a dalait.
  • PayPal-on keresztül bármekkora összeget hálásan fogadok: andrea.gerak.music@gmail.com
  • Bankszámla: IBAN: HU46 120105320021373500100000 SWIFT: UBRTHUHBXXX Raiffeisen Bank, Gerák Andrea


Előre is nagyon köszönöm!Erőgyűjtés a Korzón, éneklés előttErőgyűjtés a Duna korzón, éneklés előtt

<><> Gerák Andi <><>Kérés, kérdés, képfelhasználás, fellépés, egyéb együttműködés, rajongás, észrevétel, szerelmeslevél…:<><>
Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s