Rasszista-náci-fasiszta, Black Lives Matter és Antifa

Milyen jó kis rigmus a cím, ugye?

Engem bizony jópáran máris lerasszista-náci-fasisztáztak, amiért nem támogatom a BLM mozgalmat. Rengeteg mondanivalóm lenne, több oka is van, hogy miért nem állok be a sorba, és talán le is írom majd őket, de most csak egy aspektusáról hadd szóljak!

A Szabadság-téri tüntetésen (bocsánat: elvileg “kegyeleti megemlékezésben”, amit csak azért neveztek át így, mert politikai megmozdulásra nem kaptak volna engedélyt a szervezők), na szóval, a tüntetésen az Antifát támogató Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének elnöke is felszólalt, tuti szolidárisan, kvázi díszvendégként.
Milyen bagázs is ez az Antifa?
Idézetek az AntifaInfo Budapest FB oldalának bejegyzéseiből, hozzászólásaiból: (kiemelések tőlem, felkiáltójel-párok között)
“AntifaInfo Budapest
June 5 at 7:21 AM ·
Az USA-ban zajló, egyre szélesebb lázadássá bővülő tüntetéshullám újból előtérbe helyezte a ❗️forradalmi erőszak❗️ kérdését. Miközben világos, hogy a rendőri erőszak az, ami a tüntetéseket brutalizálja, sokan értetlenül állnak a fosztogatások tömegessé válása láttán. A tulajdon szentsége olyan mélyen belénk van verve, hogy a tulajdon tiszteletét még akkor is fontosnak tartják sokan, amikor látszik, hogy az állam és a rendszer még az életünket sem tiszteli.
❗️Az állami rasszizmus elleni felkelés általános szociális lázadássá változott.❗️
A kapitalizmus strukturális válsága a maga nyers valójában mutatkozik meg: az uralkodó osztály gazdagságának fenntartásához tízmilliók nyomorba süllyedésére van szükség. A világ legnagyobb gazdaságában tömegek számára vált nehézzé a megfelelő lakáshoz és az alapvető élelmiszerekhez való hozzájutás.
❗️Ilyen helyzetben teljesen természetes, hogy az állami erőszakszervek kiszorítása után az emberek tömegesen támadják meg a felhalmozott árukészleteket, és kifosztják az üzleteket és raktárakat.❗️
Ez nem más, mint az általunk verítékes munkával előállított javak visszaszerzése, végső soron a saját életünk visszaszerzése a pénz rabságából.

Ne dőlj be az uralkodó osztály propagandájának,

❗️a tulajdon nem szent dolog, hanem az ellenségünk!

(Ez egy tiltakozás – ez pedig nem bűncselekmény, hanem direkt akció)”❗️

*Megjegyzés – G.A.: Direkt akció: jogi nyelvben a politikai aktivizmus különböző megnyilvánulásait jelenti, pl. sztrájkok, tüntetések, erőszakmentes ellenállás, stb. Az emberek testi épsége illetve a tulajdon elleni direkt akció viszont ERŐSZAKOSNAK számít, és törvényellenes.

AntifaInfo Budapest

❗️“A rendszer elleni harc szerves része a tulajdon elleni támadás. A „fosztogatás” – angolul looting -, a szervezett lopás nem más, mint az általunk előállított termékek visszaszerzése, és a közösség által való felhasználása. ❗️

Hogyan lehet, hogy emberek éheznek, hiányosan táplálkoznak, miközben az üzletek polcai roskadoznak az árutól? Hogyan lehet, hogy emberek ezreinek nincs lakása, miközben rengeteg üres lakás van, és üresen álló irodaházak vannak szerte a városban? Hogyan lehet, hogy nem jut mindenkinek rendes ruha, gyerekek szakadt cipőben járnak, miközben az eladatlan ruhákat rendszeresen megsemmisítik? Terepet soha nem látott városi „terepjárók” száguldoznak, miközben sok embernek biciklire sem telik.

❗️A nélkülözés és az igények kielégítése között csak egy kirakatüveg van, ami könnyen sebezhető.❗️

—-

Eddig az idézetek.
Tehát ez a szervezet jár kéz a kézben a BLM-mel.

Nos, jónéhányan még tanultuk a XX. század történelmét, sőt, évtizedeket éltünk is benne, és élnek még köztünk olyanok is, akik annak a legsötétebb korszakait is személyesen tapasztalták meg.
Proletárdiktatúra.
Aki tudja, hogy mi az, gondolom, látja a hasonlóságot, és jó lelkiismerettel valószínűleg nem vállal közösséget egy olyan társasággal, amely arra buzdít.
Aki nem tudja, mi a proletárdiktatúra, az szépen üssön fel egy törikönyvet, és kérdezze meg a szüleit, nagyszüleit! Aztán döntse el magának, mit gondol róla…
Azt hiszem, senkit sem lehet “szociális érzéketlenséggel” és hasonló, polkorrekt illetve sokkal durvább címkékkel illetni, ha a fentiekkel nem ért egyet.
Márpedig én nem támogatom, és nem is fogom támogatni sem a Black Lives Matter, sem az Antifa mozgalmakat, szervezeteket, azok rendezvényeit, kapmányait. Nevezzen engem bárki annak, aminek csak óhajt.
(A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szervezete egy kissé kacifántosabb téma; gyanítom, hogy nemigen tudják, mit is takar az Antifa mozgalom)
További szép napot!

****

A végére pedig fogadj szeretettel egy Salamon-szigeteki altatódalt, amelyet egy színesbőrű, bennszülött asszony felvételéről tanultam:

Ha tetszik, itt le is töltheted ezt a videót.

💰💸💳 Disclaimer, online kalapozás (elegánsan: crowd funding):

A blogom elvből reklámmentes: csak a saját munkáimat árusítom (pl. dalok, videók), ha pedig néha valamilyen másfajta terméket, szolgáltatást ajánlok, azt kizárólag személyes tapasztalatom alapján teszem.
Ha szívesen támogatnál, bedobhatsz valamennyit a virtuális kalapomba – különösen most, a koncert nélküli, nehéz időkben bármekkora összeg segítséget jelent, néhány vajaskiflire valót is hálásan fogadok. A felső határ pedig a csillagos ég 🙂
Nagyon köszönöm, és Karma is imádni fog téged!

A) PayPal: https://www.paypal.me/GerakAndrea (regisztráció nélkül kártyát is elfogad)

B) Banki átutalás:
IBAN: HU46 12010532-00213735-00100000
SWIFT: UBRTHUHBXXX
Raiffeisen Bank, Gerák Andrea

Azonnali banki átutalás (csak Magyarországról):
gerakandrea@gmail.com

IMG_20200608_203353
Budapest, Duna-korzó, 2020. június

gerakandrea.com

****
🎶🎧⬇️ Dalaim:

gerakandrea.com/dalok

Amazon
Bandcamp
Dalok
iTunes
Spotify

****

Legyen neked is saját blogod, weboldalad!*

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s