Rólam

dsc05613.JPG
Az esztergomi Pálinka Patikában, 2019 júniusában

Üdvözöllek Gerák Andrea énekes személyes blogján!

Barátaim, ismerőseim általában Andinak szólítanak, az Andreát meghagyom formálisabb alkalmakra, például művésznős sajtómegjelenésekre. Persze, arra is hallgatok, de aki egy picit is ismer, az tudja, hogy inkább olyan gerákandis vagyok – vannak nők, akik így, ötven tájékán is lányosak, nem pedig dámák, asszonyságok. 

A magamfajta művészt szokták sokoldalú tehetségnek hívni: énekelek, táncolok (ez pillanatnyilag múlt idő, és remények szerint jövő), fotózom, írok, néha fotómodell vagy kisebb színészi munkákat is vállalok. A tipikus ide-oda röpködő, szabadon (de nem szabadosan) csapongó madárka. 

Nem ciki, ha nem ismered a nevemet, mert 20 évig leginkább külföldön éltem (Ausztria, Németország, Svájc, Anglia, Dánia, Svéd-, majd Csehország), itthon ritkán léptem fel.   

Jelenleg is két bőröndből élek, hostelekben, panziókban, és készülök a következő, nagyobb útra, aminek jó kis nevet is adtam: Utazás dallal. Fennhangzósan promóciós turnénak lehetne nevezni, de gyakorlatilag egy meglehetősen spontán utcazene körút. Ezt nagyon sokat csináltam, és mostanában inkább ahhoz van kedvem, mint a színpadi dívasághoz (pontosabban a velejáró menedzselési tennivalókhoz és stresszhez) – volt már abban is részem, imádom, és majd valószínűleg megint eljön az idő, amikor az énekesi karrieremre állok rá.

FRISSÍTÉS: 2019 SZEPTEMBER 9, FIGYELEM, FIGYELEM!

*************** Most jött el az ideje, hogy itthon lehorgonyozzak, és újra az énekesi pályával törődjek. SZERVEZŐKNEK ***************

Mit találsz ebben a blogban?

 • Random véletlenszerű írásokat, gondolatokat, szösszeneteket, sztorikat – aktuálisakat, vagy a memoáromból előbányászva
 • Verseket
 • Utazós történeteket, képes beszámolókat
 • Fotókat
 • Dalokat, videókat
 • Fellépéseket

Meg lehet, hogy majd még mást is. 

Most pedig hűsölj egy kicsit ebben a melegben ezzel a videóval; a szám egy moldvai csángó népdal feldolgozása, a képeket pedig a Balti-tengeren készítettem 2007. augusztusában.

Pár apróság, hogy jól kijöjjünk egymással:

 • Nagyon nem vagyok pol-korrekt, és elképzelhető, hogy bizonyos nézeteim nem igazán népszerűek – hát, a demokrácia, a liberalizmus, a szólásszabadság bizony ezzel jár… Bár nyilván szeretem, ha nekem van igazam (te is, ugye? na látod!), nyitott vagyok az enyémtől eltérő álláspontokra, és viták során abszolút nem tudnak meghatni az érzelmekre ható “érvek”, viszont szeretem és elvárom (magamtól is) az adatokat, tényszerű információkat, forrásokat. 
  Egyébként pedig egy végtelenül tüneményes tündér vagyok, aki fényes napsugárként mindenki arcára mosolyt ragyog, és ragyogóan meleg energiával tölti fel. Nna. 
 • Az utcazene mintájára bevezetem az online kalapozást – tiszta sor: amikor az utcán állok és énekelek, ha valakinek tetszik, bedob annyit a szép piros, dán aprósüteményes dobozomba, amennyit gondol. Ugye, te is úgy gondolod, hogy ennek a internetes változata is fair? 
  Így hát lesznek olyan bejegyzések, ahol szemérmetlenül nemes egyszerűséggel kihelyezem a PayPal linkemet, és/vagy egyéb virtuális kalapot, és szépen megköszönök minden, belehulldogáló támogatást. Nem én találtam fel a spanyolviaszt, a crowdfunding különböző fajtáit művészeken kívül vállalkozások, alapítványok, stb. is alkalmazzák. 
 • A blogomban látható hirdetéseket a WordPress kezeli, a bevétel is az övék, nekem afölött az égvilágon semmi kontrollom nincs, úgyhogy ne rám legyél mérges, ha huszonéves, ifjú titán létedre valami banner inkontinenciabetétet akar neked eladni. Ezenkívül saját portékáimat is kínálom (zenéimet, fényképes ajándéktárgyaimat, mikor mit), illetve kizárólag olyan termékeket és szolgáltatásokat is láthatsz itt, amiket én magam szeretek, ezért másoknak is ajánlom. 
 • Kérdés? Együttműködés? Szerelmeslevél?
  Kapcsolat
   

Köszönöm, hogy itt vagy; kellemes olvasgatást, nézegetést, hallgatgatást! 

Gerák Andi
Budapest, 2019. június 12. 

37101524_10155596600031546_1659801604871684096_o.jpg


Cesky Krumlovban, 2018 nyarán

Esti séta Nagymaroson, 2019. augusztus 25.

Média

Naptár

Szervezőknek

Kapcsolat

Főoldal

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s