Csángóföldön

Hatodik alkalommal rendezik meg a Magyarfalusi Napokat a moldvai csángók, ezáltal a magyarság legkeletibb fekvésű falvában. A gálaműsorra július 13-án, vasárnap kerül sor, amelynek meghívott vendégművésze Gerák Andrea.

“Régi vágyam, hogy eljussak arrafelé, ezért izgatott kíváncsisággal várom az utazást. Már holnap reggel indulunk, így majdnem egy teljes hetet fogok tölteni Moldvában, és alkalmam lesz bepillantani ennek a helyi fesztiválnak a háttérmunkálataiba, megcsodálni a tájat, a saját szememmel látni, hogyan is élnek az ottaniak, milyen segítségre is van igazán szükségük, mi az, ami őket érdekli az anyaországból. Nagyon örülök, hogy azokat a népdalokat, amelyeket eddig csak felvételekről vagy magyarországi színpadokon hallottam, lehetőségem lesz ott a helyszínen meghallgatni, eredeti környezetükben, olyan emberektől, akik talán egész életükben nem is hallottak másféle zenét, énekeket.

Éppen ezért kissé megilletődve és egy pici szorongással fogadtam el a meghívást, hiszen nem tudhatom előre, hogy az új köntösbe öltöztetett moldvai csángó dalaimat hogyan fogadják majd a helybéliek. Bízom benne, hogy megérzik majd azt a tiszteletet és szeretetet, amellyel zenésztársaimmal együtt hozzányúltunk ezekhez a dalokhoz.”

A rendezvény további programja

Bookmark and Share

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s